2LT. Frederick C. Windmayer op de Vermisten Wand Margraten

De naam van de vermiste 2LT. Frederick C. Windmayer staat op de Amerikaanse vermisten wand op Margraten Cemetery and Memorial, en is geadopteerd door Peter Mulder, Secretaris Stichting Missing In Action (MIA).

Algemene informatie over Windmayer, Frederick C., ASN: O736446:

Army Serial Number (ASN):    Onbekend
 Name:    Frederick Carrol Windmayer Jr.
 Residence - State:    Onbekend
 Status:  MIA  Missing In Action
 Date of Loss:  43  29 november 1943
 Commemorated:  NE  Margraten American Cemetery and Memorial, Nederland
 Wand der Vermisten (Tablets of the Missing)
 Awards:  PH
 AM
 2OLC
 Purple Heart
 Air Medal
 2 Oak Leaf Clusters
 Last known ASN:    O-736446
 Additional:

Vliegtuigdata:
Serienummer: 42-7893
Type: P47D (P-47D-1-RE met code UN-F).
Doel: Bremen, Duitsland
Missie: Ramrod
Missing Air Crew Report (MACR): 1278

Captain Leroy A. Schreiber verklaart het Missing Air Crew Report 1278: "wegens tekort aan zuurstof gedaald naar 10,000' samen met Lt. Pruden, onder de wolken bij de dam van de Zuiderzee. We draaide wat naar het zuiden om zo FLAK te ontwijken en passeerde de kust zo'n vijf mijl ten noorden van Egmond.
Op dit punt hoorde ik een gesprek over de radio tussen Lt. Windmayer en een tweede vliegtuig. Windmayer zei dat zijn motor slecht liep en dat hij nog maar 40 gallon brandstof had. Ik riep hem op via kanaal A en hij antwoorde dat hij mij luid en duidelijk kon ontvangen. Hij vroeg de hoogte van bewolking en ik vertelde hem dat dit tussen de 5,000' en 10,000' varrieerde. Ik nam aan dat hij door het wolkendek aan het klimmen was dus besloot ik boven de wolken op hem te wachten.
Ongeveer drie minuten later vertelde hij dat hij bang was en dat hij het vliegtuig ging verlaten. Ik vroeg hem zijn hoogte en hij zei "400ft". Ik dook door het wolkendek naar 600' en riep hem diverse malen op, echter zonder antwoord. Mijn wingman, Lt. Pruden, heeft hem ook continu opgeroepen zonder succes. Ik vloog ongeveer drie minuten zuidwaards en zes minuten noordwaards maar heb niets kunnen vinden op het wateroppervlak.
Hoewel ik geen visueel contact heb gehad met Lt. Windmayer kan ik, omdat onze radioconversatie zo helder was, concluderen dat we vlak bij elkaar moeten hebben gevlogen. Toen ons radiocontact werd verbroken bevond ik mij zo'n tien tot vijftien mijl van de Nederlandse kust ten westen van IJmuiden. Ik heb het gebied afgezocht voor zolang mijn brandstofvoorraad dat toeliet, maar helaas zonder resultaat. Mijn wingman heeft ook nog gezocht maar kon geen radio- en/of visueel contact maken."

Frederick C. Windmayer

2LT. Frederick C. Windmayer