02 januari 2010;

Er komt een berichtje binnen van Bas Nobel. Hij is amateur archeoloog, en heeft een naamplaatje gevonden met zijn metaaldetector. Het identiteitsplaatje is gevonden in de buurt van Rucphen, Noord Brabant (Nederland)

Het plaatje bevat de volgende informatie;

Walter D. Merideth
 35614500  a
 a  p

De vraag is of Stichting Missing In Action hier iets mee kan.

Op het internet vinden we al snel informatie over deze persoon;

Naam:   Merideth, Walter D.
 Servicenummer (ASN):   356 145 00
 Rang:  PVT. (Private)
 Geboren:  21 januari 1922
 Geboorteplaats:  Ohio
 Burgerlijke stand:   Gehuwd
 Overleden:  23 oktober 1965
 Begraafplaats:  Green Lawn Cemetery, Columbus, Ohio

Deze persoon staat dus niet als vermist geboekt. We zullen nog proberen om voor de aanvrager te achterhalen of er familie van Dhr. Merideth is te vinden.

23 januari 2010;

Helaas blijken er geen familieleden of nabestaanden van Walter D. Merideth te achterhalen.

Project gesloten.

Stichting Missing In Action stelt het op prijs dat er contact opgenomen wordt, zodra er een identiteitsplaatje wordt gevonden. Bas Nobel, de vinder van het plaatje van W.D. Merideth heeft een juiste beslissing genomen, al gaat het in dit geval niet om een vermiste soldaat. De stichting heeft hier waardering voor en heeft dit Bas ook kenbaar gemaakt. We hopen dat velen zijn voorbeeld zullen volgen.

Help Stichting Missing In Action