02 januari 2010.

Er komt een berichtje binnen van een amateur archeoloog welke een naamplaatje heeft gevonden met zijn metaaldetector. Het identiteitsplaatje is gevonden in de buurt van Rucphen, Noord Brabant (Nederland).
Het plaatje bevat de volgende informatie:

Walter D. Merideth
35614500 a
  a p

De vraag is of Stichting Missing In Action (M.I.A.) hier iets mee kan.
Op het internet vinden we al snel informatie over deze persoon:

Naam: Merideth, Walter D.
Servicenummer (ASN):  35.614.500
Rang: Private (PVT)
Geboren: 21 januari 1922
Geboorteplaats: Ohio
Overleden: 23 oktober 1965
Begraafplaats: Green Lawn Cemetery, Columbus, Ohio

Deze persoon staat dus niet als vermist geboekt. We zullen nog proberen om voor de aanvrager te achterhalen of er familie van PVT Merideth is te vinden.

23 januari 2010.
Helaas blijken er geen familieleden of nabestaanden van PVT Merideth te achterhalen.

Project gesloten.

Stichting Missing In Action (M.I.A.) stelt het op prijs dat er contact met ons opgenomen is.
De vinder van het identiteitsplaatje heeft een juiste beslissing genomen, al gaat het in dit geval niet om een vermiste soldaat.
De stichting heeft hier waardering voor en heeft dit ook kenbaar gemaakt. We hopen dat velen zijn voorbeeld zullen volgen.