Op deze pagina kunt u enkele pers publicaties lezen over de in 2008 gevonden schedel in Ulestraten (Limburg).


Publicatie: 02-april-2008 13:42.
Bron: Limburgs dagblad.

Schedel Ulestraten uit Tweede Wereldoorlog.

De schedel die begin maart in een bos bij Ulestraten werd gevonden, is van een onbekend persoon uit de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut, liet de politie woensdag weten.
De schedel zat in een plastic zak, samen met enkele antitankgranaten die nog op scherp stonden. De politie vermoedt dat een verzamelaar de elders opgegraven geallieerde munitie met schedel heeft herbegraven uit angst tegen de lamp te lopen. Toevallig begroef hij die op een plek waar de Duitsers indertijd een artilleriestelling hadden.


Publicatie: 09-maart-2008 17:57.
Bron: Noordhollands dagblad.

Schedel en handgranaten gevonden in Ulestraten.

Spelende kinderen hebben zondagmiddag in een bos bij het Zuid-Limburgse dorpje Ulestraten een menselijke schedel gevonden. De gealarmeerde politie vond vervolgens drie oude handgranaten vlakbij de schedel, liet de politie zondag weten.
De handgranaten stammen waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog. Het Explosieven Opruimingscommando ruimt de granaten zondag nog op.
De politie heeft de vindplaats afgezet. Hoe de schedel daar terecht kwam, weet de politie niet. Mogelijk gaat het om de resten van een militair uit de Tweede Wereldoorlog. De schedel zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.


Publicatie: 09-maart-2008 18:52.
Bron: www.endandit.nl.

Zondag is een rustdag. Sprookjesliefhebbers werken niet, laten niemand voor zich werken en gaan met het gezin fijne boswandelingen maken. Wanneer vader en moeder praten over het weer en Wilders, spelen de kinderen in het bos en vinden dingen als een schedel en een aantal handgranaten.
Het spelende telg was aan het spelen in het bos bij het Zuid-Limburgse dorpje Ulestraten. Eigenwijs als zij zijn speelden zij naast het normale bospad, wat hun ouders nooit goed zouden vinden. God straft immers meteen, en liet de kinderen een schedel en drie handgranaten vinden.
De granaten zijn afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog en worden vanmiddag nog opgeruimd door de Explosieven Opruimingsdienst. De schedel is vermoedelijk afkomstig van de romp van een soldaat uit de Tweede Wereldoorlog.


Publicatie: 10-maart-2008 05:13.
Bron. www.rtl.nl.

Schedel en handgranaten gevonden in Ulestraten.

Spelende kinderen hebben in een bos in Limburg een lugubere vondst gedaan.
De kinderen waren aan het spelen in een bos bij het dorpje Ulestraten in het zuiden van Limburg, toen ze een menselijk schedel vonden. Toen de politie kwam, vonden ze vlakbij de schedel ook drie oude handgranaten.

De handgranaten komen waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog. Het Explosieven Opruimingscommando heeft ze opgeruimd. De schedel is mogelijk van een miltair uit de Tweede Wereldoorlog. Dat zal worden onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.


Publicatie: 02-april-2008.
Bron: allesvan.nl.

Schedel in bos Ulestraten uit Tweede Wereldoorlog.

De schedel die begin maart in het bos bij Ulestraten door kinderen is gevonden, komt uit de Tweede Wereldoorlog. Dat blijkt uit antropologisch onderzoek. Het is niet bekend van wie de schedel is. De schedel was in een plastic zak herbegraven bij een voormalige Duitse artilleriestelling. De politie vond daar ook gevaarlijke anti-tankwapenprojectielen van de geallieerden.
De politie vermoedt dat een verzamelaar de schedel eerder heeft opgegraven en later in het bos herbegraven heeft. Wie dat heeft gedaan wordt niet verder onderzocht.


Publicatie: 09-maart-2008 18:14.
Bron: DePers.nl.

Spelende kinderen vinden menselijke schedel.

Spelende kinderen hebben zondag in het Limburgse plaatsje Ulestraten een menselijke schedel gevonden.
Bij het veiligstellen van de vondst trof de politie ook nog eens drie handgranaten aan, die vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog stammen.
De schedel, waarvan niet duidelijk is of deze ook uit de tijd van de oorlog dateert, werd gevonden in een bosje aan de Klein Berghemmerweg. Het Nederlands Forensisch Instituut buigt zich over de herkomst.
De granaten worden opgeruimd door het Explosieven Opruimingscommando.


Publicatie: 09-maart-2008 18:10.
Bron: limburger.nl

Schedel en granaten in Ulestraten gevonden.

Spelende kinderen hebben zondagmiddag in een bosperceel bij Ulestraten een vermoedelijk tientallen jaren oude schedel gevonden. Bij het onderzoek ter plaatse stuitte de politie ook op drie oude handgranaten, waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog.

Ulestraten - Van onze verslaggever
De politie heeft enige tijd een groot gebied in de omgeving afgezet vanwege explosie gevaar. Het Explosieven Opruimingscommando is ter plaatse gegaan en heeft de handgranaten onschadelijk gemaakt.
De combinatie van de schedel en de explosieven doet vermoeden dat het gaat om iemand die tijdens de oorlog is gesneuveld, zegt een politiewoordvoerder. De schedel wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.


Publicatie: datum onbekend.
Bron: www.netn.nl.

Mogelijk schedel uit WOII in bosperceel aangetroffen.

Ulestraten - In Ulestraten hebben spelende kinderen zondagmiddag een menselijke schedel in een bosperceel gevonden. De gewaarschuwde politie zette de omgeving af en begon een onderzoek. Bij het veiligstellen van de schedel stuitte de politie op drie oude handgranaten. De handgranaten stammen vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog. De granaten worden door het Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht nog vandaag opgeruimd.
Hoe de schedel in het bosperceel is terecht gekomen is een raadsel. De schedel is inmiddels veiliggesteld en zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht. Als de granaten zijn opgeruimd zal het afgezette gebied worden vrijgegeven.