Tijdens het doornemen van een Individual Deceased Personnel File (IDPF) van een vermiste soldaat van het 115th Infantry Regiment, 29th Infantry Division, komen we in gerelateerde IDPF’s van andere vermiste soldaten de naam tegen van Vernard R. Murray met ASN 34887983, en vragen het IDPF op in Amerika.

Bij controle blijkt dat PVT Murray als vermist staat vermeld in de Tweede Wereldoorlog vermistenlijst van het Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) (voorheen Defense Prisoner of War/Missing Personnel Office (DPMO)). Bij dubbele controle van die vermistenlijst met de database van het American Battle Monuments Commission (ABMC), blijkt echter dat PVT Vernard R. Murray in de jaren 50 is gevonden, positief geïdentificeerd en overgebracht en begraven op een begraafplaats in Tennessee. De volgende gegevens staan vermeld in de database van het ABMC;

Naam:  Vernard R. Murray
Rang: Private (PVT)
Service nummer:   34.887.983
Eenheid: 115th Infantry Regiment
29th Infantry Division
Omgekomen: 4 oktober 1944
Herdacht:   Muur der vermisten
Nederland Margraten
U.S. Cemetery and Memorial
Begraven: Tennessee

 

Uit controle met het inmiddels door ons ontvangen IDPF en andere documenten in ons bezit, blijkt PVT Murray inderdaad is gevonden, geïdentificeerd en overgebracht naar Tennessee. We sturen een mail met onze bevindingen naar het ABMC en DPMO en hopen dat de naam van PVT Murray wordt verwijderd uit de WWII Service Personnel Not Recovered database.

Na enige tijd krijgt Stichting Missing In Action (MIA) de melding dat de naam van PVT Murray is verwijderd uit de DPMO WWII Service Personnel Not Recovered database. De WWII Service Personnel Not Recovered database telt 1 cijfer minder. Op Fields of Honor Database is meer informatie te vinden over PVT Vernard R. Murray.

 

Omgekomen PVT Vernard R. Murray - 34887983.

 

Omgekomen PVT Vernard R. Murray. Margraten U.S. Cemetery and Memorial wand der vermisten.

 

Grafsteen PVT Vernard R. Murray in Cleveland, Bradley County, Tennessee, USA.