Tijdens het doornemen van een Individual Deceased Personnel File (IDPF) van een vermiste soldaat van het 325th Glider Infantry Regiment, 82nd Airborne Division, komen we op een vermistenlijst de naam tegen van Roland G. L. Smith met ASN 32906237.

Bij controle blijkt dat CPL Smith ook als vermist staat vermeld in de Tweede Wereldoorlog vermistenlijst van het huidige Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) (toen nog Defense Prisoner of War/Missing Personnel Office (DPMO)). Bij dubbele controle van die vermistenlijst met de database van het American Battle Monuments Commission (ABMC), blijkt echter dat Roland G. L. Smith begraven ligt op het Ardennen American Cemetery and Memorial. De volgende gegevens staan vermeld in de database van het ABMC;

Naam:  Roland Gordon Leonard Smith
Rang: Corporal (CPL)
Service nummer:   32.906.237
Eenheid: 1st Battalion
325th Glider Infantry Regiment (GIR)
82nd Airborne Division
Company A
Omgekomen: 25 oktober 1944
Herdacht:   Veld B, Rij 31, Graf 58
Ardennes Neupre, België
U.S. Cemetery and Memorial

 

Uit controle met andere documenten in ons bezit blijkt Roland G. L. Smith inderdaad gevonden en geïdentificeerd. We sturen een mail met onze bevindingen naar het ABMC en DPMO en na enige tijd krijgt Stichting Missing In Action (MIA) de melding dat de naam van CPL. Smith is verwijderd uit de DPMO WWII Service Personnel Not Recovered database.

De WWII Service Personnel Not Recovered database telt 1 cijfer minder.

 Omgekomen CPL Roland Gordon Leonard Smith. Margraten U.S. Cemetery and Memorial wand der vermisten.