Tino Dam
Bestuurslid - Voorzitter en webmaster Stichting Missing In Action (MIA), Nederland.

Kreeg interesse in de Tweede Wereldoorlog toen hij een jaar of 14 was. Een vriend verzamelde oorlogs attributen en bezocht regelmatig beurzen. Destijds was Tino woonachtig in Arnhem en ging regelmatig zoeken met een metaaldetector. Momenteel is hij werkzaam in de burgerluchtvaart, waar hij de andere bestuursleden van Stichting Missing In Action (MIA) heeft ontmoet. Door de gedeelde interesse in de Tweede Wereldoorlog en vriendschap is Stichting Missing In Action (MIA) ontstaan.

Lees meer over Tino Dam


Peter Mulder
Bestuurslid - Secretaris Stichting Missing In Action (MIA), Nederland.

Kreeg interesse in de Tweede Wereldoorlog toen hij een jaar of 11 was. Tijdens het zoeken naar oude pijpenkoppies vond hij een Amerikaanse helm. Sindsdien heeft het zoeken naar spullen, het speuren met een metaaldetector en verhalen uit Tweede Wereldoorlog hem niet meer losgelaten. Ook hij is momenteel werkzaam in de burgerluchtvaart. Verder gaat zijn interesse uit naar wapens uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer over Peter Mulder


Bart van der Sterren
Vrijwilliger - Stichting Missing In Action (MIA), Nederland.

Interesse in de Tweede Wereldoorlog begon al in zijn jeugd. Hij kan zich nog goed de Tweede Wereldoorlog boeken in zijn vaders boekenkast herinneren. Bart heeft de naam van Cliffe H. Wolfe en het graf van Hans Bergmayr geadopteerd op het Nederlandse Margraten U.S. Cemetery and Memorial. Cliffe H. Wolfe staat op de vermistenwand van deze begraafplaats en tijdens zijn zoektocht naar informatie over TSGT Wolfe heeft hij de leden van Stichting Missing In Action (MIA) leren kennen.

Lees meer over Bart van der Sterren.


Jurgen Uffink
Vrijwilliger - Stichting Missing In Action (MIA), Nederland.

Als geboren Arnhemmer en getogen Oosterbeeker kreeg hij op jonge leeftijd al veel mee over de Slag om Arnhem. Met name die Slag om Arnhem heeft hem altijd al zeer geïnteresseerd. Op internet stuitte hij op de stichting en is sindsdien vrijwilliger om zo een bijdrage te kunnen leveren bij het opsporen van vermiste Tweede Wereldoorlog soldaten.

Lees meer over Jurgen Uffink.


John Potter
Vrijwilliger - Stichting Missing In Action (MIA), Nederland.

Onderzoeker en analist John heeft een breed scala aan ervaring, vaardigheden en een passie voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en zijn soldaten. Hij past geometrische technieken toe op zijn onderzoek en veldoperaties.

Lees meer over John Potter.


De leden van Stichting Missing In Action (MIA) hebben interesse en kennis van alles wat tussen 1930 en 1945 op oorlogsgebied plaats heeft gevonden. Sommige leden hebben meer materiële kennis (munitie, wapens, uitrusting e.d.), terwijl andere weer kennis op het gebied van oorlogsstrategie en tactiek (aanvalstechnieken, verdedigingstechnieken, linie opbouw e.d.). Door deze kennis te bundelen, probeert Stichting Missing In Action (MIA) te visualiseren wat er op bepaalde plaatsen gebeurd zou kunnen zijn. Gecombineerd met het lezen van rapporten, ooggetuige verslagen en dagboeken kan het een reëel beeld schetsen van de situatie waaronder een soldaat vermist is geraakt.


Sinds april 2018 zijn Tino Dam, Peter Mulder, Ton de Louw en Bart van der Sterren officieel Defense POW/MIA Accounting Agency (DPAA) vrijwilligers. Onderstaande insigne gekregen zij tijdens een van de DPAA en Stichting Missing In Action (MIA) gezamelijke inspanningen een vermiste soldaat thuis te krijgen.

Stichting Missing In Action (MIA) DPAA vrijwilligers insigne.

 

DPAA en Stichting Missing In Action (MIA) tijdens een project in 2018.